Home / Chris Grijns

Chris Grijns

[av_heading heading=’Chris Grijns’ tag=’h1′ link_apply=” link=” link_target=” style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ margin=” padding=’10’ color=” custom_font=” custom_class=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=”][/av_heading]

[av_one_half first av_uid=’av-5c0cu’]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-4qcsy’ admin_preview_bg=”]
Chris GrijnsMijn naam is Chris Grijns. Ik werk zelfstandig als trainer op het gebied van aandacht, gezondheid en werk. Centraal in mijn praktijk staat mindfulness: vriendelijke aandacht geven aan alles wat zich voordoet. Ik bied mijn trainingen aan in Amsterdam en Amersfoort.

Met het beoefenen van vriendelijke aandacht leert u:

• omgaan met (werk)stress, veranderingen en onzekerheid
• heldere besluiten nemen
• lichter in het leven staan
• ‘slimmer’ werken in plaats van harder werken
• proactief en bewust reageren in plaats van reactief.

In mijn trainingen en workshops combineer ik evidence based trainingsmethoden met wijsheid uit mindfulnesstradities.
Ik train particulieren en werknemers van bedrijven.
[/av_textblock]

[/av_one_half][av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=” av_uid=’av-3v3hu’]
[av_heading tag=’h3′ padding=’10’ heading=’Meer over Chris Grijns’ color=” style=” custom_font=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ custom_class=” av_uid=’av-36sf2′][/av_heading]

[av_toggle_container initial=’0′ mode=’accordion’ sort=” av_uid=’av-2jl2u’]
[av_toggle title=’Achtergrond’ tags=” av_uid=’av-1wweu’]

Achtergrond

Chris GrijnsVan huis uit ben ik wijkverpleegkundige. Ik werkte in de Amsterdamse thuiszorg en studeerde medische sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Jarenlang was ik op landelijk niveau adviseur, projectleider en trainer op het gebied van gezondheidsbevordering op de werkplek. Sinds 2006 heb ik mijn eigen trainingspraktijk Of ik nu wijkverpleegkundigen les geef, een mindfulness training bied aan bankmedewerkers, een workshop stress preventie geef aan wegwerkers: ik geniet ervan om bewustwording in gang te zetten.

Ik ben gecertificeerd mindfulnesstrainer en volgde hiervoor opleidingen bij Johan Tinge bij het Instituut voor Mindfulness en bij Jon Kabat-Zinn.
Ik ben lid van de VMBN, de beroepsvereniging voor mindfulnesstrainers. Ik bezoek internationale conferenties op het terrein van mindfulness en werk veel samen met andere trainers en docenten.

Mijn passie voor mindfulness en mijn vertrouwen in de unieke uitwerking ervan zijn geworteld in meditatiebeoefening in de vipassana-traditie.
Ook chi kung en tai chi verwerk ik in mijn aanbod.

Jaarlijks volg ik meerder stilte-retraites die een blijvende inspiratie vormen om stil te staan bij de innerlijke wereld en te oefenen met een milde levenshouding. Het proces van observeren,helder waarnemen, toelaten van wat er nu is leiden tot ruimte en keuzen mogelijkheid. Het oefenen met mindfulness biedt me meer vrijheid om met ongemak om te gaan en voluit te leven. Ik wens dit iedereen toe.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Activiteiten’ tags=” av_uid=’av-4mzi’]

Activiteiten

Chris GrijnsIk geef mindfulnesstrainingen en workshops aan particulieren en bedrijven, en ik verzorg verschillende activiteiten op het gebied van gezondheid en werk. Zo organiseerde ik een symposium over depressiepreventie en mindfulness voor huisartsen. Samen met de Arbodienst van een grote bank gaf ik vorm aan het pauzeproject Energy break, a mindful break. Ook diverse andere bedrijven ontdekten met mij de waarde van mindful werken. Ik evalueerde de effectiviteit van mindfulnesstrainingen bij hulpverleners in de Jeugdzorg. En daar werd mindfulness enthousiast ontvangen om makkelijker met een crisis om te gaan bijvoorbeeld.
Lees hier meer over mijn aanbod.

Wat deelnemers zelf melden na afloop van de mindfulness training:
• ‘Ik zie mijn valkuilen eerder.’
• ‘Ik voel dat ik een positievere instelling heb met minder zelfkritiek.’
• ‘Ik neem tijd voor dingen en ben vriendelijker.’

• ‘werk en prive zijn meer in balans’

Met diverse collega-trainers werk ik met plezier samen. Mijn collega Eline Snel en ik leiden leerkrachten op aan de Academie voor Mindful Teaching. Samen verzorgen we ook een jaarlijkse ‘retraite light’ in Noord-Spanje.
Met Margriet Torny van Zusters & Co bied ik de Leergang Excellerende Wijkverpleging in de thuiszorg.
Ria Kea en Peter Baert zijn mijn vipassana retraite-compagnons.
En met Iefke de Wit, psychiater, bied ik de compassie training, een verdiepings training na de mindfulness training. Ook chi kung les maakt deel uit van mijn aanbod, op woensdagochtend staan we buiten in het park!
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Media’ tags=” av_uid=’av-15b7a’]

Media

Adempauze Chris Grijns Over mijn werk is verschillende malen gepubliceerd in de media. Rondom het verschijnen van mijn boek Adempauze is er bijvoorbeeld veel aandacht in de media geweest voor mindfulness op het werk. Zo ben ik geïnterviewd in de Volkskrant, Mind Magazine, de tijdschriften Beauty, Inspiratie, Flow en Vier! de website van Inspirerend leven, het vakblad Maatwerk en voor het radioprogramma Hart en Ziel van de NCRV.

Voor meer informatie over mindfulness kan ik twee artikelen aanraden in NRC Weekend en Vrij Nederland.
[/av_toggle]
[/av_toggle_container]
[/av_one_half]

Top