Home / Links

Links

Belangrijke netwerken en inspirerende collega’s  zijn voor mij:

Mindfulness & compassie training

De VMBN: beroepsvereniging van gecertificeerde mindfulness trainers waar ik als een van de eerste lid van werd. Op deze site vind je veel achtergrond informatie over mindfulness en kun je ook het aanbod van andere trainers vinden.

Frits Koster en Erik van den Brink zijn dierbare leraren op zowel het pad van de vipassanabeoefening als compassietraining. Voor een ieder die wel eens kampt met zelfkritiek of zorgen, is het mooi om te lezen wat zelfcompassie kan doen voor je. Voor downloads van oefeningen kun je kijken naar de Compassie website. 

Vipassana meditatie is de bron voor mijn mindfulness en andere trainingen.

Ik maak deel uit van Vipassana Nu, een collectief van bevlogen retraitebegeleiders die Vipassana retraites faciliteren en transparant willen zijn over de manier waarop we dit bieden.

En in Amsterdam is een levendig Vipassana netwerk: Amsterdam Inzichtmeditatie met veel aandacht voor het toepassen van meditatie in het dagelijks leven, bijvoorbeeld door een cursus mindful communiceren, of discussie en oefengroepen in Amsterdam.

Als je een actueel overzicht van langere retraites zoekt kan ik je de website van Simsara aanraden.

Collega mindfulness trainer Eveline Brandt en meditatieleraar Joost van den Heuvel Reijnders kun je beluisteren via hun podcast.

Met Wouter de Jong en René Slikker, mindfulness trainers bied ik incompany trainingen mindfulness.

En met René Slikker en Mirjam Sigling uit Amsterdam Noord vorm ik een doorgaande trainers intervisiegroep.

Gezondheidsmanagement

Op het gebied van Gezondheidsmanagement laat ik me graag inspireren door oud- collega Tamara Raaijmakers en Paul Baart van het Centrum Werk Gezondheid.

Ook met Well Vit werk ik samen om in-company bij te dragen aan gezondheidsmanagement. Zo organiseerde Well Vit een gezondheidscheck, een vitaliteitsmarkt en op basis van de behoeften van medewerkers bood ik zes bijeenkomsten Vitaal op je Werk aan: een aangepaste mindfulness training voor teamleden.

Top