Home / Meditatie & Retraite

Meditatie & Retraite

Vipassana  aanbod Amsterdam en retraites Spanje

Meditatie oefengroep: maandagavond Amsterdam

Doorgaande oefengroep, met begeleiding. Nieuwe aanmeldingen welkom. Het kan na een dag werken heerlijk zijn om even je mond te houden, tot je opmerkt dat je geest eigenlijk nog steeds aan het werk is. Hoe reageer je dan? Komt er slaperigheid op, of juist een racebaan aan indrukken en gedachten, raak je ongeduldig? Tijdens deze korte meditatie avond oefenen we met het luisteren naar de ervaring die zich in dit moment voordoet in lichaam of geest.Je krijgt begeleiding vanuit de oude traditie van inzichtsmeditatie (vipassana meditatie).

We starten met een half uur begeleide meditatie, bewegen met aandacht en sluiten af met twintig minuten stilte meditatie en even napraten met een kopje thee. Welkom voor iedereen die geduld en vriendelijke aandacht wil oefenen.

Data: elke maandagavond vanaf 7 januari t/m 22 juni 2020 (niet in maand februari)
Tijdstip: van 20.15 – 21.45 uur
Locatie: Nieuwendammerdijk 306 Amsterdam-Noord
Kosten: op donatie basis

Vipassana retraites Spanje

Vijf etmalen in stilte zijn en oefenen vanuit de oude traditie van inzichtsmeditatie levert intiem contact met de eigen wijsheid, vriendelijkheid en een open levenshouding. Een veel voorkomende ervaring  tijdens zo’n periode van je terugtrekken uit de hectiek van alledag is dat je gaat herkennen hoeveel je eigenlijk wilt doen en hoe lastig het is om te zijn met wat er nu is. Je ontdekt het automatisme van reageren en oordelen, en opent je langzamerhand voor het nieuwsgierig verkennen van elk moment zoals het zich aandient. Misschien ga je iets proeven van hoe het is om je over te geven aan een ontvangende, luisterende houding. Je hoeft niets te doen, je bent er al. Welkom op dit avontuur! Je krijgt op verzoek een folder toegestuurd en een kennismakingsgesprek om na te gaan of deze retraite bij je aansluit.

Spanje Vipassana retraite ‘de Smaak van Stilte in contact met buiten‘. Zondag 23 augustus tot vrijdag 28 augustus  2020. Prachtige locatie in de bergen boven Gerona. 

Vipassana retraite in de Glind samen met Ria Kea. Thema: milde aandachtZondag 11 t/m vrijdag 16 oktober 2020

 

Top