Home / Meditatie & Retraite

Meditatie & Retraite

Vipassana  aanbod Amsterdam en retraites 

Meditatie oefengroep: maandagavond Amsterdam 

Doorgaande oefengroep, met begeleiding. Nieuwe aanmeldingen welkom. Het kan na een dag werken heerlijk zijn om even je mond te houden, tot je opmerkt dat je geest eigenlijk nog steeds aan het werk is. Hoe reageer je dan? Komt er slaperigheid op, of juist een racebaan aan indrukken en gedachten, raak je ongeduldig? Tijdens deze korte meditatie avond oefenen we met het luisteren naar de ervaring die zich in dit moment voordoet in lichaam of geest. Je krijgt begeleiding vanuit de traditie van inzichtmeditatie (vipassana meditatie).

We starten met een half uur begeleide meditatie, bewegen met aandacht en sluiten af met twintig minuten stilte meditatie en even napraten met een kopje thee. Welkom voor iedereen die geduld en vriendelijke aandacht wil oefenen. Je kunt ook via Zoom meedoen.

Data: elke maandagavond
Tijdstip: van 20.30 – 21.45 uur
Locatie: Nieuwendammerdijk 306 Amsterdam-Noord
Kosten: op donatie basis

Vipassana introductie cursus. Zie voor nieuwe data: https://www.amsterdaminzichtmeditatie.nl/introductiecursus-inzichtmeditatie/

 

Vipassana retraites

Vijf of zes, of tien etmalen in stilte zijn en oefenen vanuit de oude traditie van inzichtmeditatie levert intiem contact met de eigen wijsheid, vriendelijkheid en een open levenshouding. Een veel voorkomende ervaring  tijdens zo’n periode van je terugtrekken uit de hectiek van alledag is dat je gaat herkennen hoeveel je eigenlijk wilt doen en hoe lastig het is om te zijn met wat er nu is. Je ontdekt het automatisme van reageren en oordelen, en opent je langzamerhand voor het nieuwsgierig verkennen van elk moment zoals het zich aandient. Misschien ga je iets proeven van hoe het is om je over te geven aan een ontvangende, luisterende houding.

Je krijgt zicht op je reactiepatronen, merkt je voorkeur en weerstand op. En kunt je misschien stap voor stap verzoenen met de veranderlijkheid en oncontroleerbaarheid van het leven. We oefenen samen op dit oude pad om uiteindelijk tot bevrijdend inzicht te komen. Je hoeft niets te doen, je bent er al.

Welkom op dit avontuur! Je krijgt op verzoek een folder toegestuurd en een kennismakingsgesprek om na te gaan of deze retraite bij je aansluit.

 Zes dagen Vipassana stilte retraite. Thema: Milde aandacht. Begeleid door Ria Kea en Chris Grijns: van 24 tm 29 mei 2022 in Klooster de Weijst in Handel (Brabant) 

Tien dagen Vipassana stilte retraite in de Maanhoeve, Drenthe. Begeleid door Ank Schravendeel, Ria Kea en Chris Grijns Thema: Samen op pad, samen ontwaken. 21 tm 31 juli 2022 

Stilte weekend in Amsterdam Noord: twee dagen zitten, lopen en uitwisselen met aandacht. Je slaapt thuis. Van 7.00 – 20.00 uur. 17 en 18 september 

 

Top